Brosch

 

 

 

brosch[1]

Föreningen har låtit göra en vacker brosch. Varje brosch är hantverksmässigt framställd i Sterling silver och formgiven av Anna Kjellander. Formen på broschen är inspirerad från en spegelram som Estrid Ericson formgivit med tidstypiskt typsnitt på bokstäverna.

 

Anna Kjellander är född och uppvuxen i Hjo och har utbildats vid Lunds Tekniska Högskola, där hon avlagt en designexamen, Master of Industrial Design (2005). Anna arbetar med inredningsdesign.

Silversmeden Henrik Ingemansson är en hantverksskicklig guld- och silversmed och har tillverkat broschen. Henrik är uppvuxen i Kalmar och på Öland och började som guldsmedslärling 1993. Han tog sitt gesällbrev 1996. Därefter har han utbildat sig till silversmed. Henrik Ingemansson har bl.a. arbetat med silversmeden Sigurd Persson i olika projekt och utställningar. Han har även arbetat med Atelier Borgila, W. A. Bolin och Mats Theselius. Därtill har han utfört olika beställningsarbeten såsom kyrksilver och ordensringar.

10 stycken nya broscher finns tillgängliga för beställning. Broschen kan beställas från föreningens kassör genom mail till:

pia.b.bruun@gmail.com enligt principen ”först till kvarn”.
Priset är 500 kronor och kostnaden faktureras av kassören.