Om tolvekarna i Tyresö radio

Kära medlemmar!

Coronapandemin vill inte släppa sitt grepp om oss. Som ett mantra hör vi ”håll avstånd, tvätta händerna och undvik sociala kontakter”. Vi hade så gärna velat erbjuda er något trevligt under hösten men fortfarande sprider sig smittan så vi får avvakta och hoppas på att allt lugnar ner sig på nyåret. Vi i styrelsen undersöker hela tiden vad det finns för möjligheter till att ses.

Nu i höstmörkret är det skönt att kura ihop sig hemma, kanske med en kopp te eller kaffe och lyssna på intressanta radioprogram. Då kan vi tipsa om Tyresöradion. Där intervjuas Gun Jacobsson om sitt hus, Tolvekarna, som ju var Estrid Ericsons sommarhus. I två intressanta program berättar Gun väldigt trevligt om huset och om trädgården. Här är länkar till programmen:

Om huset Tolvekarna i Tyresöradion

Om trädgården på Tolvekarna i Tyresöradion

Just nu har flera museer stängt och vi är ombedda att undvika onödiga kontakter. Vi vill ändå informera om att Möbeldesignmuseum i Frihamnen har en utställning, Ex-Works 2020, som visar avgångsprojekt från Beckmans, HDK-Valand, Konstfack och Malmstens tillsammans för första gången. 23 studenter har fått möjlighet att visa sina kreativa möbler, materialbehandling, hantverk och arbetsprocess. Utställningen pågår till 20 december i rymliga lokaler så kanske kan det finnas möjlighet för intresserade att ta sig dit. Möbeldesignmuseum ligger på Frihamnsgatan 50, Magasin 6. Det är öppet lördag & söndag 11.00-17.00. Fri entré.