Annika ekdahl


Konstens musor och Pia vinkar från balkongen på Konstnärshuset

I våra nya vackra och historiska lokaler i Konstnärshuset fick vi uppleva en mycket berikande kväll tillsammans med textilkonstnären Annika Ekdahl.

Att få höra Annika berätta om sin bildvärld, de många inspirationsresorna runt om i hela världen och gobelängkonstens fascinerande historia, var en enastående upplevelse.

Annika berättar så ledigt och kunnigt, och höll oss trollbundna genom sin resa mot skapandet av dessa fantastiska bildvävnader. Den långsamma tekniken och det mödosamma arbetet vid vävstolen är beundransvärd.

Konstnärshuset har varit en mötesplats för svenskt konstliv i mera än 120 år. Vi är så tacksamma för att vi äntligen fick höra Annika. Det blev en varm och glad kväll för alla Vännerna. Rekordmånga deltagare (75 stycken) och gäster minglade och gladdes åt att ses igen i dessa rymliga och fina lokaler.