Tack för i år kära Estrid vänner.

Så många av er har haft möjlighet och lust att deltaga i våra aktiviteter, vilket gläder oss väldigt mycket.

Under hösten har vi fått tillgång till den trevliga lokalen i Konstnärshuset där vi äntligen den 7 september kunde möta Annika Ekdahl och njuta av hennes berättelser om sina vackra bildvävnader.

Den 11 oktober var det dags för årsmöte och efter det berättade Thommy Bindefeldt om Svenskt Tenn, historia och framtid. Vid årets sista sammankomst fick vi möta Bruno Ehrs som visade bilder och berättade om den skicklige fotografen Henry B Goodman och hans lite märkliga liv.

Vi kan redan nu avslöja vårens aktiviteter:

Den 21 februari kommer fotografen Wolfgang Volz till Konstnärshuset och berättar och visar bilder om konstnären Christo. Wolfgang var Christos fotograf och följde honom över hela världen och fotograferade hans installationer. Information och inbjudan finns här.

Den 21 mars, även då i Konstnärshuset, får vi höra bröderna Harald Hamrell och Leif Lyttkens berätta för oss om sin mormor, skulptrisen Anna Petrus, som betydde så mycket för Estrid Ericson och Svenskt Tenn. Mer info och inbjudan skickas ut i god tid.

I maj, om allt går i lås, gör vi en bussresa till Dalarna med besök hos entreprenörerna Ebba von Sydow och Johan Kleberg på Insjöns Väveri samt på Hildasholm, Axel Munthes hem. Info och inbjudan kommer att skickas ut i god tid.

Vi önskar er alla en riktigt fin julhelg och hoppas att få se er vid våra aktiviteter under 2023.

Dorrit Pia Gun Barbro Annica Maria